Kontorindretning

Sådan indretter du et kontor, der emmer af kreativitet

Hvis du har lejet nye erhvervslokaler til dit kontor, hvorfor så ikke også indrette et kontor, hvor kreativiteten for alvor får plads og rum til at flyde?

Vi bruger meget af vores tid på arbejde, og derfor skal kontoret og arbejdspladsen også være et rart sted at være. Selvom du ”bare” skal arbejde på dit kontor, er der stor forskel på, hvordan indretningen stimulerer dig. En kedelig indretning med kun det allermest nødvendige sætter ikke den rigtige ramme om dit arbejde og ikke mindst din kreativitet. Få her tips og tricks til, hvordan du kan indrette dit kontor, så det bliver et rart miljø at arbejde i, og hvor inspiration og kreativitet kan blomstre.

Lav et kæmpe moodboard

Når du får en idé eller tanke, gælder det om at få den ud af dit hoved og ned på papir. Med den dominerende digitalisering skriver mange det ned på deres computer, men faktisk er det en god idé at få det ud på et stykke fysisk papir og op på en god gammeldags opslagstavle. På den måde kan du bedre visualisere det for dig.

Men i stedet for at købe en færdiglavet traditionel opslagstavle, bør du kreere din egen, der både passer til dit behov, og som samtidig giver indretningen et pift. Brug en hel væg på dit kontor til at lave et kæmpe moodboard.

Du kan enten hænge en masse klemmer i messing eller sølv op på væggen med samme afstand mellem hinanden. Eller du kan hænge runde eller firkantede korkplader op over hele væggen. Uanset hvad du vælger, vil væggen blive dit nye kæmpe moodboard, hvor store nye idéer kan gro ud fra.

Tapetser en væg

En helt hvid, plain væg er ikke det allermest inspirerende, du kan forestille dig på dit kontor, vel? Hvis du sidder og kigger ind i en tom, hvid væg, bliver dine sanser ikke ligefrem stimuleret, og så kan det for mange være svært at sætte skub i de kreative tanker.

Prøv at udfordre den hvide og lidt kedelige væg og eksperimenter med nye, friske, men stadig rolige farver på væggen. Enten kan du male hele kontoret i skønne jordfarver, ellers kan du tapetsere en væg i et skønt blomstret mønster. Det er ikke bare smukt at se på, det kan også sætte gang i nye og spændende tanker.

Miks forskellige teksturer

For at få kreativiteten til at flyde kræver det, at forskellige sanser stimuleres. Indret derfor dit kontor, uanset om det er i lejede lokaler eller derhjemme, med genstande i forskellige materialer og teksturer.

Det kan være en kontorstol i lækkert cocnacfarvet læder, en blyantsholder i zink, vaser i rustik keramik og et blødt langhåret tæppe på gulvet. Sæt også gerne et skønt duftlys i vindueskarmen, så du bliver stimuleret på forskellig vis.

Når du overvejer de materialer, du indretter dig med, skaber du et langt mere dynamisk og levende arbejdsmiljø. Tænk over at variere overfladerne på dit interiør, så det giver et stærkt, spændende og afbalanceret udtryk i kontoret.

Integrer et ”hyggehjørne”

Når vi arbejder, overser de fleste af os vigtigheden af pauser. For når vi holder pause, får vi jo ikke noget fra hånden. Men faktisk viser det sig, at du arbejder mere effektivt, hvis du lige giver hjernen pause til at trække ny og frisk luft. Hjernen går simpelthen i tomgang, hvis du bliver ved at presse den til at tænke kreativt.

Du kender sikkert, hvordan du pludselig får en ny idé, når du står under bruseren eller går i supermarkedet – altså når du mindst venter det. I løbet af din arbejdsdag kan de bedste idéer også opstå, når du ikke sidder med næsen begravet i computeren.

Gør derfor plads til en lækker stol eller daybed på dit kontor og pynt med masser af puder i sarte, bløde toner. Her kan du smide dig, når hjernen trænger til et pusterum. Når du giver hjernen fred, er det nemlig ofte her de gode idéer opstår.