Gode råd

Sådan undgår du museskader og musearm

Når du grundet dit arbejde er bundet til computeren mere eller mindre hver dag, kan der forekomme museskader, hvilket kan være ret smertefuldt. Det går selvsagt udover effektiviteten, så derfor bringer vi her nogle tips til, hvordan du undgår museskader og musearm.

De fleste får som regel ømheder i håndleddet eller armen efter en lang arbejdsdag ved computeren. Men, det kan i de værste tilfælde udvikle sig til deciderede skader og på sigt give dig en musearm, som er meget smertefuldt.

Skift den gamle mus ud med en ny i god kvalitet

Hvis du ofte i løbet af din arbejdsuge oplever at have et ømt håndled, bør du med det samme overveje at skille dig af med din nuværende. Logitech er blandt de mange producenter, som sælger mus, der er målrettet til folk, som arbejder meget og længe foran en PC.

Hos Logitech laver de blandt andet trådløse mus og mus med trackball, som giver støtte til hånden, mens armen hviler, hvilket mindsker belastningen i muskler og led, hvilket netop er det, du har brug for.

Lav udstrækningsøvelser flere gange om dagen

Det er en rigtig god ide at du hver time laver nogle korte udstrækningsøvelser i arme og håndled, så du undgår at få ømheder. Gør det endelig til en vane, så du ikke glemmer det, da det har stor effekt.

Hold pauser nu og da

Når du kan begynde at mærke, at du får ømheder i armen, er det godt at holde en pause. Det behøver ikke være mere end 5 minutter, hvor du ikke bruger din mus. Det gavner dit håndled og din arm at få flere, men korte pauser i løbet af dagen.