Få et lækkert hjemmekontor

I takt med at digitaliseringen og automatiseringen af arbejdet for alvor er flyttet ind på de danske arbejdspladser, er der også blevet større og større mulighed for at arbejde hjemmefra. Det sætter store krav til din hjemmearbejdsplads, da du også hér skal kunne yde optimalt og ikke føle dig distraheret af alle mulige forskellige ting. Det er en af grundene til, at du skal tænke dig godt om, når du påbegynder indretningen af kontoret i hjemmet. Ellers ender det bare med, at du kommer til at stå med en halvfærdig løsning, som på ingen måder står mål med de intentioner, du havde i starten. Læs med her, hvor vi give dig nogle enkle råd til, hvordan du kan optimere dit hjemmekontor uden at gå på kompromis med de ønsker og krav, du ellers har til dit hjem.

Studerende eller virksomhed i hjemmet

Både studerende, almindelige lønmodtagere og selvstændigt erhvervsdrivende kan have behov for at have et hjemmekontor. Og et godt stykke af vejen er der ikke så stor forskel på de krav, som de hver især skal stille til arbejdspladsen i hjemmet. Dog kan den selvstændige have behov for at kunne modtage kunder, ligesom han eller hun kan opnå en skattefordel, hvis det kan bevises, at hjemmekontoret udelukkende anvendes til arbejde. Det er dog en besværlig proces, som du i sidste ende skal diskutere med SKAT. Hvorom alting er, gælder det for alle parter om at skabe et både æstetisk og praktisk miljø, som virker motiverende på arbejdsglæden.

Køb et ordentligt skrivebord

For det første skal du sørge for at købe et ordentligt skrivebord. Her er der flere muligheder. Du kan købe et hæve-sænke bord, som er så fint indrettet, at du selv kan vælge, hvor højt eller lavt det skal være. Det er en investering i din sundhed og bør sammen med en kontorstol af høj kvalitet udgøre grundstammen i dit hjemmekontor. Du kan også vælge at få en snedker til at lave et skrivebord til dig. Det er specielt en løsning, du kan benytte dig af, hvis du har mindre plads, eller hvis du blot er på udkig efter en smuk løsning, der ikke lugter langt væk af metervare. På den måde kan du også få et skrivebord, der passer nøjagtig til de mål i din lejlighed eller dit hus, som du har at gøre godt med.

Tænk over farverne på væggen

Når du skal arbejde i dit hjem flere timer i løbet af dagen, skal du også tænke over det miljø, som omgiver dig. Hold væggene i lyse farver. Det vil virke forfriskende og på samme tid give en illusion af, at rummet er større, end det faktisk umiddelbart er. Hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af æstetikken, kan du male væggen i forskellige lyse nuancer. Du kan også bruge væggene til praktiske ting. Hæng et stort whiteboard op, og brug det til at skrive på, når du har brug for at danne dig et overblik. I det hele taget bør du gøre dig overvejelser om, hvordan du bedst udnytter og pynter vægpladsen, så du får mest muligt ud af den, uden at den kommer til at fremstå forstyrrende.

Husk lyset

Dernæst er det jo naturligvis også vigtigt, at du sørger for, at du har en fornuftig belysning. Du skal både tænke over lyset i loftet og lys til skrivebordet. Du kan købe mange fine lamper, der egner sig godt til at have stående på et skrivebord. De fylder ikke særligt meget, men kan alligevel give et fint lys, som er behageligt at arbejde ved. Det er specielt vigtigt, hvis du ikke sidder ved et vindue. Husk på, at et godt lys er med til at sørge for, at du kan koncentrere dig i længere tid ad gangen og på den måde få noget arbejde fra hånden uden at blive irriteret over, at du har svært ved at læse.Der er lukket for kommentarer.

YOU MAY LIKE