Få mere ud af din altan

Lejligheder med altaner er i høj kurs, og igen og igen er vi vidner til, at selv ældre lejlighedskomplekser får nye altaner. Det giver også god mening, da det er en oplagt mulighed for at gøre lejligheden mere indbydende. Når du har fået en altan, skal du til at tænke over, hvordan du gerne vil benytte den. Ofte sker der desværre det, at den kommer til at stå lidt ubenyttet hen og blot bliver brugt som et ekstra pulterrum, hvor du sætter affald og gamle møbler ud, indtil du får mulighed for at skille dig af med dem på anden vis. Det er ærgerligt, da en altan rummer mange fantastiske anvendelsesmuligheder og faktisk kan komme til at fungere forskønnende på lejligheden. Læs med her, hvor vi give dig et par tips til, hvordan du kan bruge din altan i din dagligdag – eventuelt som en del af dit hjemmekontor.

Få dine egne krydderurter

Det er helt klassisk at plante krydderurter på altanen. Krydderurter er ret hårdføre, og hvis du blot sørger for, at de har adgang til vand og sol, kan du sagtens plante både basilikum, persille, rosmarin og alle mulige andre typer. Så har du altid let adgang til krydderier, når din mad lige skal have det sidste touch. Du kan naturligvis også plante blomster på din altan. Sammen med de grønlige krydderurter danner de et fint farvespil, som i den grad vil bidrage til, at altanens æstetiske udtryk får et nøk opad.

Lad børnene lege på altanen (under opsyn)

Lidt mere utraditionelt er det at bruge altanen som legeplads. Men specielt om sommeren er det faktisk en ganske god idé. Hvis dine børn ikke er så store, kan du købe et mindre badebassin, fylde det med vand, og så kan dine børn bare gå i gang med at blive kølet af. Men de kan også lege derude på helt normal vis. Tag bilerne og dukkerne med ud på altanen, så kan dine børn lege derude og som et ekstra plus på kontoen, kan de på samme tid få en masse frisk luft. Du skal selvfølgelig huske på, at børn udelukkende skal lege på en altan, når de er under opsyn. For selvom en altan er sikker at færdes på, har børn det med at skulle udforske alting.

Flyt aftensmaden udenfor

Hvis du tror, at det er forbeholdt husejere at sidde udenfor og nyde maden, mens solen gå ned, skal du tro om igen. Med en altan kan du rykke dine måltider udenfor. Det kræver blot et cafébord og lidt stole, så er du i gang. Hvis der er plads nok på din altan, kan du også investere i en grill. Her skal du typisk købe en gasgrill, da der mange steder er forbud mod at anvende en gammeldags grill på altanerne. Men en gasgrill er absolut også fin, og så kan du glæde dig selv og din familie med bøffer og pølser direkte fra grillen til tallerkenen.

Pynt op til jul

Når sommeren er overstået, varer det ikke mange måneder, før december og julen nærmer sig. Og så er det tid til at pynte altanen op. Det kan du gøre på mange måder. Du kan hænge lyskæder op eller sætte et juletræ udenfor. Det ser meget fint ud, når det bliver mørkt, og du kan være sikker på, at dine børn bliver helt vilde med synet. På den måde kan du også bruge din altan som et middel til at skabe en fantastisk julestemning. Alt i alt er der tale om, at en altan i høj grad kan være med til at give dig og din familie en helt ny måde at anvende jeres lejlighed på. I kan faktisk se på det, som om I får et ekstra rum. Nu skal I så blot finde du af, hvordan I bedst anvender det, så I får det ud af det, som I ønsker.Der er lukket for kommentarer.

YOU MAY LIKE