Gode råd

Sådan sidder du rigtigt foran arbejdscomputeren

e137b10c21f41c3e81584d04ee44408be273e7dd1cb412439cf0_640_desk

Hvis du har kontorarbejde, og det alt sammen foregår foran en computer, er du nødt til at sætte dig ind i, hvordan du sidder mest rigtigt foran den. Det tager ikke lang tid, og er heller ikke spild af tid, da det kan spare dig for nogle unødvendige skader på længere sigt. Derfor kommer der nedenfor nogle tips, du kan vælge at følge, så du undgår skader på kort og lang sigt.

 

Gode råd til siddestillingen

  1. Det første du skal sørge for at få styr på, er at bordhøjden er indstillet korrekt. Du ved, at bordhøjden er korrekt indstillet, når du med ret ryg kan hvile armene med albuer på bordet. Dette skal gælde såvel i siddende som i stående stilling.
  2. Nu skal du sørge for, at du sidder højt. Faktisk skal du sidde meget højere, end du nok selv lige går og tror. For det er nemlig vigtigt, at ryggen er lige så rank, som når du står op – ellers får du smerter. Derfor skal du sidde så højt, at du har en åben hoftevinkel, som med andre ord betyder, at der skal være mere end 90 grader mellem lårets og kroppens linje. Det gør, at du skal bruge mindre kræfter på at holde ryggen ret.
  3. Et tredje råd er, at du skal sidde på den forreste del af sædeknuderne, som er placeret lige under ballerne. Hvis du er i tvivl om, hvor de sidder henne, er det de knogler du kan mærke, når du sidder på dine hænder. Derudover skal du placerer dine ben således, at de er let spredte, da det giver en mere åben hoftevinkel.
  4. Endnu et godt råd er, at du skal ligge musen foran tastaturet. Tastaturet skal nemlig være så langt væk, at du kan hvile både albue og arme på bordet. For når du begynder at skrive på tastaturet, vil du læne dig lidt forover, hvilket er en behagelig stilling for dig at sidde i.

Vælger du at følge disse gode råd, vil du hurtigt opdage, at det gør en stor forskel på kroppen og motivationen.