Gode råd

Sådan kommer det sociale i top på din arbejdsplads

Det skal gerne være rart for dig at møde ind på din arbejdsplads hver eneste dag. Forhåbentlig er du allerede en del af en virksomhed, hvor der er plads til både udvikling, høj faglighed og en smule sjov i løbet af dagen. Langt de fleste sætter nemlig pris på, at der i løbet af arbejdsdagen er plads til en smule sjov også, og det opstår tit, når fællesskabet er i top, og man føler sig trygge ved hinanden.

Hvis du gerne vil have et par fif til, hvordan det sociale kan komme helt op at ringe på din arbejdsplads, kan du læse med her i artiklen.

Spiser I frokost sammen?

Du ved det sikkert allerede. Når du er sammen med familien derhjemme, eller du deltager i en festlig anledning, er det ofte under et fælles måltid, at I rigtig kommer hinanden ved. Det er her, fællesskabet får en chance for at blive styrket.

Det samme gør sig gældende på jobbet. Den bedste måde at få det sociale godt integreret på arbejdspladsen er ved at spise frokost sammen hver eneste dag.

I kan sagtens have hver sin mad med til frokost, men det er helt klart mest hyggeligt, hvis I kan være sammen om maden. Det kan I blive, hvis I er en del af en fælles frokostordning. Det er underordnet, om det er en frokostordning i Køge, frokostordning i Aarhus eller et helt tredje sted, I har behov for. En fælles frokost gør bare noget helt særligt for arbejdspladsen.

Husk de sociale arrangementer

Det er ikke kun til frokosten, I har mulighed for at styrke det sociale. Det har I også, når I laver nogle fælles arrangementer uden for arbejdstid.

Det behøver ikke at være en vild fredagsbar eller en stor og festlig julefrokost, der skal til, før du kan blive rystet sammen med dine kolleger. Det kan sagtens bare være noget hyggeligt eller noget teambuilding af forskellig art.

Det vigtigste er, at I får lavet noget sammen. Hvad det er, er sådan set ikke så væsentligt. For når I bruger tid sammen, og det pludselig handler om noget andet end arbejde, så er det, I får mulighed for at lære hinanden bedre at kende – og på helt nye måder. Når der pludselig er chance for at snakke med kollegerne om noget andet end bare arbejde, bliver fællesskabet styrket. Og dét kan altså mærkes på arbejdspladsen for eftertiden.