Kontorindretning

Forskellige typer printerpapir til forskellige formål

shutterstock_549175342

Der er forskellige faktorer at huske på, når man køber printerpapir. Printer papir er lavet i forskellige vægte, størrelser, opacitet, belægning, glathed, og lysstyrke for at give køberen forskellige muligheder afhængigt af det specifikke projekt. Projektets karakter bestemmer, hvilken type printerpapir man skal bruge. Der er visse typer af papir, der kun arbejder med bestemte printere. Så sørg for at kontrollere dette for at sikre at papiret kan bruges i printeren. Tilpasning af printerpapiret til dine specifikke behov, sikrer at du opnår det bedste resultat.

Sådan vælger du den rigtige type printerpapir

Printerpapir opdeles generelt i to adskilte kategorier: fotopapir og alt andet. Og enhver form for papir bedømmes efter fire forskellige kriterier, lysstyrke, opacitet, vægt og tekstur.

  1. Lysstyrken handler om, hvor hvidt eller reflekterende et papir er. En lav lysstyrke betyder, en formindsket kontrast mellem printerpapir og blæk eller toner. Lysstyrken er bedømt efter en skala fra 1 til 100, hvor 80 er den laveste kommercielle kvalitet og 100 det højeste.
  1. Opacitet er det omfang, hvori lyset passerer gennem papiret. De fleste papir udviser en vis grad af gennemsigtighed, så hvis du holder den op mod lyset, kan du se, hvad der er på den anden side. Men i nogle typer billige printerpapir, er opaciteten så lav, at uanset hvad der er trykt på den anden side, vil det kunne ses igennem. Af denne grund, er en lav opacitet papir meget uegnet til dobbeltsidet udskrivning.
  1. Vægt har noget at gøre med, hvor tungt eller tykt papiret er. Tykt printerpapir betegnes typisk som bedre kvalitet, hvor tyndt papir typisk er ringere kvalitet.
  1. Tekstur, også kendt som overflade eller glathed, refererer til, hvordan papiret ser ud og føles. Afhængig af en række faktorer, kan printerpapir være glat, kornet, mat eller silke. Tekstur påvirker, hvordan blæk eller toner er deponeret og spredes ud på papiret.