Hvad skal du vide om fakturaer?
Artiklen er sponsoreret
Når en kunde har købt en ydelse eller et produkt af dig, sender du dem en faktura, der viser, hvad de skal betale, hvornår de senest skal betale det, og hvordan de skal betale. Er du i tvivl om, hvordan du skriver en faktura, kan du fx læse om fakturakrav – altså krav til formalia på en faktura – inde på Skats hjemmeside. Der kan du nemlig i punktform læse om de ting, som en faktura skal indeholde.
Vær obs på, hvor købers virksomhed er
Hvad er en faktura? Det er en skrivelse, der bl.a. indeholder en udstedelsesdato, et nummer til at identificere fakturaen, navn og adresse på både sælger og køber samt sælgers momsnummer og meget andet. Sælger du til en momsregistreret virksomhed i et EU-land, der ikke er Danmark, skal du dog være opmærksom på nogle specielle krav til indholdet af fakturaen, bl.a. kundens landekode.
Hav en fast fakturaskabelon i din virksomhed
Nu er det ikke fordi, at du behøver bygge en faktura op fra bunden hver gang. Faktisk er det en ret dårlig idé at gøre dette, da du risikerer, at du glemmer at få vigtige oplysninger med på din faktura, når du laver den manuelt fra kunde til kunde. Få en fakturaskabelon i din virksomhed, du nemt kan udfylde med de nødvendige oplysninger. Du kan faktisk hente sådanne skabeloner fra internettet.
Skal du lave din faktura i Excel eller Word?
Der er ikke krav til, at fakturaer skal være udarbejdet i et bestemt program. Fx kan du lave fakturaer i Excel eller Word. Hvis du bare ønsker at lave en kortfattet faktura, hvor at du ikke har alt for meget tekst, er Excel tit det optimale program. Ønsker du at give kunden en ordrig faktura, så vælg Word.
Du kan prøve begge dele og se, hvad der virker bedst for dig.