Kontorindretning

Iværksætter guide: Sådan indretter du et kreativt kontor

Hvis du er iværksætter og netop har startet dit eget op, som giver dig mulighed for at arbejde hjemmefra, er det ideelt med et kreativt kontor. Hvis du skal koncentrere dig og rent faktisk få lavet noget produktivt på hjemmekontoret, er det nødt til at være godt indrettet. Du skal nemlig have lyst til at være der.

Livet som selvstændig tekstforfatter (reklame), grafiker, webdesigner eller noget helt fjerde, som giver dig mulighed for at arbejde hjemmefra er fantastisk. Men hvis du skal kunne levere kreative tekster (reklame) eller kreativt grafisk arbejde, skal du stimuleres. Det gør du ved at indrette dit kontor med tanke på dit arbejde.

1. Tænk på belysningen

Det første og noget af det mest vigtige er, at du får styr på lyset. For hvis du skal sidde mange timer foran skærmen, er det hårdt for dine øjne og gør dig træt. Vær derfor omhyggelig med, hvilket lys du vælger, da du skal have nok af det. Tænk gerne i lækkert design, så du gør kontoret cool og fedt at være i. Kombiner gerne nogle fede bordlamper med nogle rå loftslamper.

2. Indret med personlige ting

Når du skal indrette et lækkert hjemmekontor, er det godt at gøre det personligt. Rummet skal være et, du har lyst til at være i hele dagen – derfor skal der pyntes op med ting, som rent faktisk betyder noget for dig. Det kan være flotte feriebilleder, billedcollager, masker, souvenirs og mange andre ting. Det er en rigtig god måde at gøre det til et hyggeligt rum på.

3. Tænk i farver

Når du skal tænke kreativt, skal der også være kreative inputs omkring dig. Det er her farver kommer ind i billedet; for de er gode til at stimulere de kreative sanser. Det kan være alt lige fra at male den ene væg i din yndlingsfarve til at hænge et farverigt ur op på væggen eller skabe et hjørne med flotte planter i farverige potteskjulere. Fantasien sætter kun grænsen!