Kontorindretning

Indretning af kontor – husk sofaen!

Et kontor er mange ting, men først og fremmest er det en arbejdsplads. Derfor skal der gerne emme af professionalisme, og hvis virksomheden er et sted, hvor kreativitet er vigtigt i forbindelse med at få nye kunder, så er det vigtigt at kontoret også udstråler dette. Ikke alle tænker bedst ved et hæve-/sænkebord, og nogle gange er det derfor nødvendigt med et miljøskifte. Det er her en sofa kommer ind i billedet.

Hvorfor er det godt med en sofa på kontoret?

Sofaen forbindes ofte med det private og hyggestunden derhjemme foran fjernsynet, men det kan være en god ide at tage sofaen med ind på kontoret. Det vil ikke sige, at der skal være en sofa på hvert kontor, som medarbejderne skal sidde i uden at arbejde, men et sofahjørne et sted i virksomheden kan være en fordel, hvis der er brug for et miljøskifte i løbet af arbejdsdagen.

Det kan for eksempel være i en idegenereringsproces, hvor en medarbejder har brug for at løsne lidt op for at få kreativiteten til flyde. Det kan også være en god ide at tage et sofamøde for medarbejdere imellem for at løsne stemningen lidt op og gøre det behageligt for alle i forbindelse med eksempelvis en brainstorm.

Se et stort udvalg af sofaer du kan bruge til kontoret her.

Vælg den rigtige farve til kontorets sofaer

Farver og sindstilstande hænger sammen, og derfor ved man for eksempel, at det er en god ide at bruge den røde farve, hvis man gerne vil have folk op i omdrejninger, da den røde farve er forbundet med aktivitet. Den blå farve er derimod forbundet med ro, og den kan netop give den fornødne stemning til at kunne komme frem med de nye ideer.

Desuden er blå farven, der er forbundet mest med professionalisme, og derfor kan det være en god ide at vælge den farve, hvis I for eksempel tit får besøgende udefra, da I vil fremstå ekstra professionelle.