Gode råd

3 tips til at forbedre dit arbejdsflow

Der er mange måder at finde ud af det, men i ny og næ sker der det, at det går op for os, at vores arbejdsmetode (også kaldet workflow) bare ikke fungerer. Det kan være, der skal en helt omvæltning til, før det virker. Hvis du er rigtig heldig, er det kun et par småting, du skal ændre, før du er tilbage på sporet.

Vi vil gerne hjælpe dig med, hvordan du finder ormen i æblet, og derfor har vi samlet fire overordnede tips, du kan bruge.

Analysér det nuværende

Kig på dit nuværende workflow. Hvordan fungerer det? Hvordan er de fysiske rammer? Hvor mange forstyrrelser er der? Der er mange faktorer, du kan kigge på.

Hvis du selv finder problematikker, er du allerede godt på vej. Start med at ændre de ting, du selv kan se, ikke fungerer. Har du for mange forstyrrelser gennem dagen, skal du jo prøve at finde en løsning på det.

Test nye ting af

Har du læst om en fed ny metode? Så prøv den af. Det kan være, du skal teste af, om det virker bedst, hvis du arbejder intenst i 25 minutter for derefter at holde pause i fem minutter.

Hvis der er meget trafik omkring printeren på din virksomhed, kan du eksempelvis pitche idéen om at få en follow me printløsning. Med follow me kommer alle printeranmodninger i en virtuel kø, og så skal du gå ned til printeren samt logge ind, før dit dokument bliver udskrevet.

På den måde er du også sikret, der ikke er nogen, der ser fortrolige dokumenter eller endda forveksler dokumenter.

Ret løbende

Rom blev ikke bygget på en dag, som man jo siger, og derfor skal du heller ikke regne med, at dit workflow kommer til at glide sømløst med det samme. Derfor skal du investere tid, penge og hårdt arbejde i at sikre, du fortsat arbejder på bedste vis.