Gode råd

Tips til en mere effektiv arbejdsdag

office-605503_1280

Din arbejdsdag foran skærmen på skrivebordet er typisk fyldt med afbrydelser; utallige e-mails i din indbakke, SMS’er på mobilen, andres samtaler, nyhedstjek og meget meget mere. Med alle de afbrydelser vil du have svært ved at arbejde effektivt; derfor kommer der her nogle tips til, hvordan du går en mere koncentreret og effektiv dag på kontoret.

 

Sådan arbejder du mere effektivt

  1. Det første og bedste du kan gøre, er at slukke mobilen. Den bliver meget nemt til en tidsrøver, så start med at slukke den, når du møder ind, og planlæg derefter hvilke telefonopkald du vil prioritere over de næste timer på kontoret.
  2. Det næste du kan gøre for at øge din koncentration, er at få dig nogle støjdæmpende høretelefoner, som digitalt eliminerer støj. Det er smart, da du kan få arbejdsro og koncentration, og dermed øge din effektivitet, fordi du ikke bliver distraheret af andres samtaler.
  3. Hvad du ellers kan gøre, er at benytte dig af dit hæve-sænke bord, hvis du er så heldig at have sådan et. Hæv derfor bordet, når du går til frokost, og start med at stå op efter frokost. Det er godt for dit blodomløb, og giver dig en god start lige efter pausen. Du kan altid sænke det igen – hæv det dog igen, når du går hjem, så du kan starte dagen med at stå op.
  4. Når du holder pause,er det vigtigt, at du bruger den til at koble af. Mange pauser har nemlig den ulempe, at de hæmmer din koncentration. Når du derfor endelig holder pause, bør du koble helt af fra skrivebordet – lad derfor være med at besvare mails, foretage opkald og lignende. Få noget frisk luft og foretag dig alt andet end arbejde – så sikrer du dig, at du er frisk og effektiv, når du starter igen efter pausen.

 

Følg disse råd, og du får nogle bedre og mere effektive dage på kontoret!