Kontorindretning

Beskyt kontorets elektronik med montagekasser

Der anvendes maskiner og IT-udstyr som aldrig før i erhvervslivet, da dette gør opgaverne nemmere og hurtigere, og man kan bevare et vigtigt overblik over alle processer lige fra produktion, administration, kundepleje og salg. Hvis man vil sikre sig bedst muligt mod nedbrud, så gælder det om at få afskærmet både kabler, maskiner og IT-udstyr bedst muligt, således man ikke ved et uheld får rykket et stik ud, hvilket kan føre til alvorlige ulykker samt standse produktionen og måske lægge virksomhedens IT-system ned.

Man bør anskaffe sig passende montagekasser og el-tavler, der giver sikkerhed, overblik samt beskyttelse. Her kommer der en beskrivelse af monteringskasser, der gør det nemmere for virksomheden at kende til mulighederne for at beskytte det skrøbelige IT-udstyr bedst muligt på både kontorer og i produktionslokalerne.

Typer af modulkasser

Der er ofte brug for montagekasser i en høj kvalitet til at indkapsle automatik og elektronik på virksomheden, og det kan både være i produktionshallen samt på kontorerne. Montagekasser er normalt fremstillet i solide og slidstærke materialer i henhold til gældende normer og industristandarder, og de er især udbredt på for eksempel:

  • Mejerier.
  • Slagterier.
  • Pumpestationer.
  • Skibsværfter.
  • Olieraffinaderier.
  • Stålværk.
  • Bryggerier.
  • Vandværker.

Sådanne professionelle montagekasser kan man anskaffe sig på nettet hos de førende leverandører, og her kan man nemlig finde modeller beregnet til både indendørs og udendørs brug samt i helt aggressive miljøer, hvor de udstyret konstant er udsat for vind og vejrlig. Der stilles høje kvalitetskrav til denne type montagekasser, da der dels skal sikres mod overspændinger og kortslutninger men også mod almindelig slitage og vejrlig som sol, vind og regn.

Ofte fremstilles kasserne i glasfiber i forskellige farver, mens andre fremstilles i slidstærkt polycarbonat, der er helt vedligeholdelsesfrit og temperaturbestandigt. Montagekasser leveres normalt med gevind til fastsættelse af monteringsplader og monteringsrammer, således de er nemme at skrue fast på alle mulige steder.

Krav til monteringskasser og eltavler

De fleste professionelle monteringskasser kan derfor holde til påvirkninger fra sol, regn og blæst, men de skal også kunne holde til variable temperaturer, da de undertiden skal monteres i frysehuse eller i varme produktionshaller. De skal også kunne beskytte den skrøbelige elektronik indeni mod slag, fugt og støv, så derfor skal der opfyldes mange krav til denne form for kasser.

En konstant og sikker levering af strøm til maskiner og IT-udstyr er af allerhøjeste nødvendighed, så derfor bør man have rigelig kapacitet og beskyttelse med strøm, der jo kræver godkendte eltavler, der kan fås i mange størrelser og udgaver.