Gode råd

Hvad er lønoutsourcing?

Hvis du ejer en virksomhed, er du også godt klar over, at det at sende lønsedler er noget af det mest kedelige, du kan komme i tanke om. Det tager lang tid, det er svært at sætte sig ind i, og ja, det er bare ikke særlig fedt.

Det kan være super udfordrende at sørge for, at det hele bliver gjort rigtigt, og under processen dukker der mange spørgsmål op, som ikke altid er til at finde svar på.

Hvis du hellere vil slippe for at sidde og lave lønbehandling hver evig eneste måned, bør du overveje lønoutsourcing.

Betal dig fra det kedelige

Ja, så enkelt er det faktisk. Med lønoutsourcing betaler du dig fra alt det kedelige, når det kommer til lønbehandling, og sparer tid, som du kan bruge på andre opgaver i stedet.

Med en god lønoutsourcing får du hjælp til lønsedler, hvor der også håndteres udbetaling af nettoløn, A-skat, pension, feriepenge og så videre. En god virksomhed sørger også for at indberette alt dette til SKAT, ATP, pensionsselskaber med videre.

Hvis virksomheden er ekstra god, bliver der også holdt øje med medarbejdernes fravær i forbindelse med sygdom og ferie.

Men hvorfor?

Hvis du endnu ikke har outsourcet løn, har du måske ansat en intern lønbogholder, som varetager hele lønfunktionen. En sådan stilling kræver en ansat, som alle har tillid til. Lønbogholderen har typisk ikke nogen at sparre med, fordi der kun er én af den slags ansat.

Lønsystemer kan være svære at opsætte, vedligeholde og få til at fungere. Det bliver tit en nedprioriteret opgave, og derfor kan lønbogholderen opleve masser af besvær, når det kommer til at kunne udføre sit arbejde ordentligt. Derfor bliver en stilling som lønbogholder nogle gange ensom, tung og oftest lidt svær at udføre.

Hvis du selv sidder med lønbehandlingen som arbejdsgiver, er der helt klart en fordel i at outsource løn. Du risikerer ikke selv at sidde og lave fejl i andres løn, du slipper for at lave lønsedler, og du kan bruge tid på andre, vigtige opgaver i din virksomhed.

Få hjælp

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt lønoutsourcing er noget for dig, kan du altid kontakte en af de forskellige virksomheder, der udbyder det. Få hjælp til lønoutsourcing ved at kontakte et af firmaerne. Så kan du få svar på alle dine spørgsmål i forhold til outsourcing af løn.