Arbejder du hjemmefra? Optimér dit hjemmekontor

Hvis du er så heldig, at du kan arbejde hjemmefra, ved du også, hvor meget tid du ender med at bruge på dit hjemmekontor. Der er fordele og ulemper ved alt, og som arbejdsnarkoman er det vigtigt at passe på sig selv.

Derfor er noget af det bedste, du som hjemmearbejdende kan gøre for dig selv, at indrette dit kontor optimalt. Du skal have godt udstyr og et godt arbejdsmiljø, som motiverer dig dagen igennem. For at hjælpe dig lidt på vej har vi samlet nogle ting, du nemt kan gøre, som hjælper dig meget.

Skrivebordet er vigtigst

Og det er det altså bare. Det er her, du sidder dagen lang, det er her, arbejdet foregår, og det er her, der sker resultater.

Hvis du ikke allerede har investeret i et godt skrivebord, er det noget skidt. Et hæve-sænke-bord fremhæver muligheden for at sidde samt stå i forskellige positioner og positurer i løbet af dagen. Det er godt nok en investering, men det er en investering, som er pengene værd – ihvertfald hvis du spørger os.

Skærmen er vigtig

Noget andet er, at du bør investere i en god skærm. Den gode skærm kan justeres, så din nakke ikke skal sidde anstrengt dagen lang. Den gode skærm er miljøvenlig, den har et godt lys, og så fungerer den, som den skal.

Et godt keyboard er essentielt

Hvis du enten skriver meget, eller bruger meget tid på at skrive tal, data og lignende ned, er det vigtigt, du har et godt keyboard. Keyboards med contour design er bedst for dig og dine håndled, hvis vi snakker ergonomi. Du skal kunne holde til at skrive dagen lang, uden at dine håndled tager skade – på kort og på langt sigt.

Tænk over belysningen

Det er måske ikke noget, du tænker meget over generelt. Men din kontorbelysning kan have en kæmpe indflydelse på din arbejdsgang og motivation – men det er sikkert ikke noget, du bemærker. Et alt for køligt lys er usundt for dine øjne, og det kan virke lidt for voldsomt og klinisk. Et alt for varmt lys kan virke lidt for hyggeligt, så det ikke virker som om, du sidder i en arbejdssituation. Den perfekte belysning kommer selvfølgelig an på personen, men et neutralt, lettere køligt lys vil være optimalt.Der er lukket for kommentarer.

YOU MAY LIKE